Skip to content

bemiddelt bij copyrightinbreuken

Een eerlijke vergoeding voor je werk, het lijkt vanzelfsprekend. Toch gebeurt dit vaak niet. Er worden namelijk constant afbeeldingen doorgegeven en van het internet gedownload om ergens anders weer geüpload te worden – zonder toestemming en zonder vergoeding voor de auteur. Nochtans zijn die afbeeldingen vaak het resultaat van het werk dat een professionele fotograaf er in heeft gestoken. Die fotograaf loopt daardoor inkomsten mis. Dat is waar Visual Rights Group tussenkomt. 

Wij zorgen voor die eerlijke vergoeding, omdat fair p(l)ay belangrijk is. Dit doen we enerzijds door inbreuken op te sporen en recht te zetten op een heldere, transparante manier. We treden in dialoog en leggen duidelijk uit wat er is misgelopen, hoe wij functioneren, en wat de kosten zijn. Anderzijds willen we inzetten op preventie door te informeren over het correcte gebruik van beeldmateriaal online. 

Heb je een brief van ons gekregen?

Ja, ik heb een brief van Visual Rights Group ontvangen en zou hier graag meer over weten.

Fotograaf of agentschap?

Onze gespecialiseerde medewerkers kunnen je helpen inbreuken vast te stellen en op te lossen.

Ik wil meer weten over hoe Visual Rights Group mij kan helpen!

Bemiddeling bij auteursrechtelijke inbreuken

Met een combinatie van artificiële intelligentie (AI) en kwaliteitscontroles monitoren onze experten het beeldmateriaal van onze klanten op het internet. De meeste websites kopen hun foto’s correct aan. Maar soms verliest men het copyright uit het oog, en komt men in conflict met de fotograaf of het agentschap die een vergoeding verwacht voor het gebruik van zijn/haar werk. 

Wanneer een auteursrechthebbende aangeeft dat een foto die hij/zij gemaakt heeft gebruikt wordt zonder zijn/haar toestemming, bekijken onze gespecialiseerde juristen dit in detail. Op basis van een grondige analyse gaan ze na of er wel of niet sprake is van een auteursrechtelijke inbreuk. Waar dat volgens hen inderdaad het geval is, proberen zij dit zo veel mogelijk in der minne op te lossen.

Voorlichten en voorkomen

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Daarom zetten we ook in op preventie: door mensen te informeren over hoe ze het wél juist kunnen doen. We werken hiervoor onder andere aan een Academy-programma dat we binnenkort lanceren. Je kan ook heel wat informatie terugvinden op onze blog.

Trotse partner van onder meer

Testimonials

Al sinds 2016 zijn wij een tevreden partner van Visual Rights Group. Het platform is erg gebruiksvriendelijk en voor ons makkelijk werkbaar. Het beeldmisbruik in onze sector is helaas enorm groot en voor ons was de controle hierop veel te tijdrovend en te kostbaar, waardoor het misbruik alleen maar erger werd. Dankzij de aanpak van Visual Rights Group is het beeldmisbruik in vele landen erg teruggedrongen en zijn de licentiekosten die wij zijn misgelopen, inmiddels ruimschoots goedgemaakt. Wij hebben er zelfs ook nieuwe klanten aan overgehouden. Indien u ook over een grote beeldcollectie beschikt, is het daarom zeker aan te raden om met Visual Rights Group contact op te nemen.
Het European Pressphoto Agency (epa) produceert dagelijks meer dan 2000 nieuwsafbeeldingen die voornamelijk via onze aandeelhouders en distributeurs de globale markt bereiken. De copyrightbescherming van onze afbeeldingen vergt een heel delicate aanpak aangezien er zoveel partners bij het licenseren betrokken zijn. Met Visual Rights Group hebben we daarbij de juiste partner gevonden: een inbreuk vinden is enkel de start van het proces. Visual Rights Group brengt elke inbreuk tot een goed einde.
FIT_logo

Dankzij de subsidie ‘Bijzondere exportsteun corona’ van FIT Vlaanderen kunnen wij onze plannen die eerder door Covid-19 werden gecanceld, terug herstarten.
Door deze steun van FIT Vlaanderen kan de internationalisering terug een boost krijgen.